• Rioolontstopping
  • Rioolservice
  • Riool verstopt?
  • Riool reiniging
 

Raadslid Leefbaar Rotterdam noemt bezuiniging riool rampzalig

22 juli 2015

Raadslid Dries Mosch van Leefbaar Rotterdam is het niet eens met de voorgestelde bezuinigingen op het riool in de stad. "Het riool in Rotterdam slibt helemaal dicht, bezuinigen zou rampzalig."

Dat schrijft RTV Rijnmond.

De problemen zijn meer dan duidelijk voor Mosch, die in Rotterdam-Overschie woont. Als hij onder de putdeksel in het riool kijkt ziet hij geen stromend water. "Dat kan niet de bedoeling zijn."

Er wordt binnen het stadsbestuur gesproken over besparingen die oplopen tot 188 miljoen euro over de komende jaren. Een deel van de besparing kan worden gerealiseerd door onderhoud aan het riool uit te stellen.

"De problemen zijn groot. Het riool is lek, zand zal in de leidingen stromen, waarna wegen zullen verzakken. Dat moet je niet willen als stad", aldus Mosch.

De kritiek van Mosch is gericht op het college, waar ook Leefbaar Rotterdam deel van uitmaakt. "In onze partij is het mogelijk om kritiek op elkaar te hebben", aldus het raadslid.

Als oplossing meent het raadslid dat bewoners iets meer rioolheffing moeten gaan betalen.

Door: NU.nl


Contact

info@rioolservice-sos.nl
www.rioolservice-sos.nl
Tel: 0900 - 767 12 34
Fax: 015 - 887 50 39

Rioolprobleem melden
Mobiel pinnen is ook mogelijk!


Rioolservice Zuid-Holland:

Den Haag, Wassenaar, Zoetermeer, Pijnacker, Nootdorp, Delft, Rijswijk, Voorburg, Leidschendam, Rotterdam, Berkel en Rodenrijs, Westland, Drechtsteden