• Rioolontstopping
  • Rioolservice
  • Riool verstopt?
  • Riool reiniging
 

Dakgootreiniging

Dakgoten zijn in en regenachtig land als het onze een heel belangrijk onderdeel van het rioolstelsel, dat in de regel vaak vergeten wordt.

Nederland kent twee soorten rioolstelsels; de gescheiden stelsels en de gezamenlijke stelsels. Bij de gescheiden stelsels wordt het hemelwater en het vuilwater in aparte rioolbuizen afgevoerd. Bij de gezamenlijke stelsels wordt het hemelwaterafvoer en het vuilwater in één rioolbuis afgevoerd.

De nieuwbouwwijken zijn meestal gescheiden stelsels en bij de oudere wijken vaak nog niet, hetgeen aanzienlijk meer verstoppingsproblemen veroorzaakt. Voorbeeld: Als een dakgoot niet gereinigd wordt spoelt het vuil uit de dakgoot in de grondleiding (de grondleiding is namelijk de hoofdafvoer) en veroorzaakt vervolgens snel verstoppingen.

Met het periodiek laten reinigen van uw dakgoten vermindert u de kans op deze verstoppingen en bespaart u zich daarmee meestal vervelende lekkages en extra kosten.

Wij adviseren u dit minstens één keer per jaar uit te voeren als de blaadjes zijn gevallen.

Contact

info@rioolservice-sos.nl
www.rioolservice-sos.nl
Tel: 0900 - 767 12 34
Fax: 015 - 887 50 39

Rioolprobleem melden
Mobiel pinnen is ook mogelijk!


Rioolservice Zuid-Holland:

Den Haag, Wassenaar, Zoetermeer, Pijnacker, Nootdorp, Delft, Rijswijk, Voorburg, Leidschendam, Rotterdam, Berkel en Rodenrijs, Westland, Drechtsteden